BKC Živinice: Javni poziv za prikupljanje najljepših priča i igrokaza

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

JU Bosanski kulturni centar Živinice, Gradska biblioteka Živinice, raspisala je Javni poziv za prikupljanje najljepših priča i igrokaza za djecu. Tema je slobodna, a pravo učešća na Javni poziv imaju autori i autorice svih uzrasta koji pišu na bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku. Autori na Javni poziv mogu poslati najviše 3 rada, bilo da su to priče ili igrokazi. Rad može biti dug maksimalno 5 stranica A4 formata kucanog teksta (font slova 12, Times New Roman).

Radove potpisane šifrom dostaviti najkasnije 6. 10. 2019. na e-mail adresu Biblioteke: [email protected] ili poštom na adresu:
JU Bosanski kulturni centar Živinice
Gradska biblioteka Živinice
Alije Izetbegovića 42
75270 Živinice
Bosna i Hercegovina.

Ukoliko radove dostavljate e-mailom, u zasebnom dokumentu je potrebno napisati lične podatke: ime i prezime autora, adresu stanovanja, broj telefona i e-mail. Ukoliko radove dostavljate poštom, lične podatke spakujte u zasebnu kovertu, koju ćete staviti u kovertu s radom, navedemo je BKC-a Živinice.

Tročlana komisija će odabrati najuspjelije literarne radove, koji će činiti Zbirku priča i igrokaza za djecu. Odluka komisije će biti objavljena do kraja novembra 2019. godine na FB-stranicama JU BKC Živinice.