BKC Živinice: Ove sedmice zatvaranje teatarske revije ”Četvrtkom u pozorište”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Treća teatarska revija ”Četvrtkom u pozorište” u BKC-u Živinice biće svečano zatvorena u četvrtak, i to gala koncertom mješovitog hora ”Lege Artis”, pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića mr. art, a nastupat će i izvrsna pijanistica Slađana Dedić te sopranistica Dženana Huseinagić.

Teatarska revija počela je 3. oktobra, a publika je svakog četvrtka imala priliku pogledati predstavu ili kocert, ali i dati ocjenu za kulturni događaj, od 1 do 5. Upravo na taj način određeni su i pobjednici teatarske revije, koji će biti nagrađeni u četvrtak na svečanom zatvaranju.

”Teatarsku reviju organizujemo po treći put i mogu slobodno reći da je iz godine u godinu, i kvalitetom ali i kvantitetom, sve bolja, a rezultat je sve više publike u našoj sali, što je i cilj ove manifestacije”, izjavio je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić.

”Posebno mi je drago što ćemo teatrsku reviju zatvoriti koncertom hora Lege Artis,  sa gostima, obzirom da je zaista riječ o jednom izuzetno kvaltetnom horu, koji oduševljava publiku, gdje god da nastupaju”, dodao je Krivalić.

Cijena ulaznice na zatvaranje revije je ”Plati koliko možeš”, a generalni pokrovitelji su gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti.