0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Bogat oktobarski program JU BKC TK, tri velika događaja

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u oktobru planira mnoštvo sadržaja koji će, i u trenutnim uslovima sa ograničenim brojem posjetitelja događajima, obogatiti kulturnu scenu u Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Sadržajnu sedmicu će 5. oktobra otvoriti akademijom povodom Svjetskog dana učitelja, koju tradicionalno uz podršku BKC TK-a organizira Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Dan poslije, 6. oktobra u Velikoj sali na programu je klavirski recital tuzlanske pijanistice Alme Hodžić Pašić. Koncert se održava povodom 30.godišnjice obnove rada, HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla, a koji se realizira u saradnji s Franjevačkim samostanom u Tuzli.

Također, 8. oktobra u Plavoj sali će se održati promocija knjige poezije za djecu “Dobrote plam”, Bajre Perve, autora osam knjiga i poezije koja je ušla u udžbenički sadržaj za osnovne škole. Promocija je i uvod u “Oktobar – mjesec knjige” u kojem će u JU BKC TK dati svoj doprinos u promociji važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i njenog značaja u svakodnevnom životu.

Tokom oktobra rezervisani su i termini za izložbe, projekcije filmova, manifestacije naših partnera, koncerte i panel diskusije o čijim će terminima javnost blagovremeno biti informisana.

JU BKC TK krajem oktobra nizom događaja u vlastitoj produkciji obilježit će i Svjetski dan audiovizuelnog naslijeđa, najavljeno je iz Press JU BKC TK.

Prisustvo navedenim događajima za posjetitelje je slobodno uz poštivanje epidemioloških mjera, koje se odnose na okupljanje u zatvorenim prostorima.

Vezane vijesti

TUZLA