Bogat repertoar BKC-a TK do kraja godine: Hit komedije, vrhunske predstave..

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

10. Bijenale umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine i dalje je u toku. Tako građani svaki dan mogu posjetiti Bosanski kulturni centar i pogledati izložbu čiji je osnovni cilj promocija minijature kao specifičnog likovnog izražaja. Osim izložbe, BKC vrijedi posjetiti jer su i u narednom periodu najavljene hit komedije, vrhunske predstave…

”U planu imamo dvije komedije, dvije predstave. Dakle, sada 17. novembra imamo predstavu Kerovi koja nam dolazi u BKC iz Hrvatske. Mislim da je to jako dobra predstava. Po informacijama koje imamo predstava je imala velike rezultate i u Hrvatskoj” – rekla je Mirela Ibrahimović Mehanović, v. d. direktorice BKC TK Tuzla.

Osim predstave Kerovi, na repertoaru BKC-a naći će se i predstava Kakva ti je žena takav ti je život u izvedbi Dragana Marinkovića Mace koja je zakazana za 12. novembar.

”Imat ćemo mi i nekih dječijih predstava. 23.11. imamo predstavu za djecu i imamo najavljenu predstavu Lol koju djevojčice uglavnom gledaju. Ta predstava će biti najvjerovatnije u decembru” – kazala je Ibrahimović Mehanović.

I ove će predstave izazvati veliku pažnju mališana, dok starija publika može uživati u tradicionalnoj izložbi minijature do 20. novembra. Također, uprava BKC-a je već ispunila raspored izložbi za narednu godinu.

”Reći ću da u narednoj godini smo već ispunili plan izložbi jer imamo šest nagrađenih sa izložbe minijature imamo dvije tradicionalne izložbe Likovnih umjetnika i imamo nagrađenih. I sigurno ćemo popuniti plan izložbi za narednu godinu,” objašnjava Ibhahimović Mehanović.

BKC TK vrijedi posjetiti, poručuju iz BKC-a, jer bogat sadržaj- ispunjen kako zanimljivim tako i vrhunskim ostvarenjima zaslužuje pažnju svih građana.