-1 C
Tuzla
08.12.2023.

Bosnalijek donirao Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla digitalni logopedski set

Bosnalijek je uručio vrijednu donaciju Univerzitetskom kliničkom centaru Tuzla. Riječ je o digitalnom logopedskom instrumentu Behringer koji predstavlja standard u rehabilitaciji slušnih i govorno-jezičkih poremećaja.

Prema riječima načelnika Klinike za bolesti uha, grla i nosa, doc. dr. Almira Salkića, digitalni logopedski set koristi se u većini rehabilitacijskih postupaka uz primjenu bilo koje logopedske metode. “U samom aparatu je pripremljeno preko 50 programa, koji se odnose na različite poremećaje, kao što su: poremećaji izgovora, program rada sa slušnim oštećenjima, program za mucanje, program kod dizartrije, poremećaji čitanja i mnogi drugi. Inače komapnija Bosnalijek je donacijom ovog aparata još jednom pokazala da se radi o društveno odgovornoj i osvještenoj kompaniji koja misli na zdravlje našeg stanovništva. Ovaj aparat će značajno unaprijediti službu Klinike za bolesti uha grla i nosa, te na taj način doprijenti poboljšanju pružanja kvaliteta usluga prema pacijentima”, kazao je doc. dr. Salkić izrazivši zahvalnost kompaniji Bosnalijeka.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović, sa pomoćnikom direktora za medicinske poslove, prof. dr. Šekibom Umihanićem primio je predstavnike kompanije Bosnalijeka i zahvalio se na donaciji koja će doprinijeti poboljšanju zdravstvene zaštite djece, ali i odraslih.

Dr. Aziz Šukalo, direktor Sektora za strateški marketingu kompaniji Bosnalijek je istakao da je cilj Bosnalijeka razvoj zdravstvenog sistema i unapređenje stručnih saznanja, te da Bosnalijek ima u planu unaprijediti saradnju sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA