4 C
Tuzla
02.02.2023.

Bosnalijek podržao projekat „Nijedno dijete bez paketića“

Najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda Bosnalijek uručio je donaciju Udruženju „Ruku na srce“ koje svake godine realizuje projekat „Nijedno dijete bez paketića“.

Radnici Bosnalijeka su se u velikom broju odazvali na poziv za prikupljanje igračaka, dok je kompanija osigurala druge poklone te je na ovaj način ukupno prikupljeno i donirano 70 paketića.

Nijedno dijete bez paketića“ je humanitarni projekat Udruženja “Ruku na srce” u okviru kojeg se nastoje osigurati novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Prethodnih 11 godina, u okviru ovog projekta, podijeljeno je više od 10 hiljada paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i cijele Bosne i Hercegovine.

Kao kompanija koja kontinuirano provodi akcije usmjerene ka podršci socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, naročito kada su u pitanju žene i djeca, Bosnalijek je odlučio podržati ovaj projekat zajedno sa svojim radnicima. Uvijek smo bili i bićemo i dalje na raspolaganju našim građanima koji su u proteklim decenijama vjerovali u nas i naše proizvode. Zahvaljujući tome, danas smo jedan od najvećih izvoznika u BiH koji posluje u 28 država. Stoga ćemo nastaviti saradnju sa različitim humanitarnim organizacijama i u budućnosti, nastojeći pružiti podršku što većem broju osoba kojima je potrebna pomoć“, poručili su iz Bosnalijeka.

POSLJEDNJE DODANO