Bosnalijekovih 17 godina posvećenog prijateljstva sa SOS porodicom mame Fikrete

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Prijateljstvo koje njeguju kompanija Bosnalijek i SOS Dječija sela BiH traje 17 godina u kontinuitetu, što je Bosnalijek svrstalo na listu najvećeg korporativnog donatora organizacije.

U SOS Dječijem selu Sarajevo je upriličena ceremonija tokom koje su Lana Mujanović, pomoćnica direktora Bosnalijeka i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH potpisali Ugovor o donaciji u vrijednosti 32.000 KM kojim se osiguravaju sredstva za pokriće godišnjih troškova SOS porodice mame Fikrete.

”Posvećenost Bosnalijeka misiji organizacije da stvaramo porodice za djecu u nevolji i pomažemo im da izgrade svoju budućnost, istovremeno doprinoseći razvoju zajednica u kojima žive je jasan signal da smo prije 17 godina dobili istinske prijatelje za cijeli život. Spremnost da budu dijelom života SOS porodice koju podržavaju, nivo razumijevanja i podrške koju gotovo dvije decenije pružaju, kao i želja da zajedno učinimo sve kako bismo osigurali kvalitetno, ljubavlju ispunjeno i sretno djetinjstvo je za nas dodatni motiv, ali i obaveza. Prijatelji poput Bosnalijeka su dragocjeni i iznimno smo zahvalni što su upravo SOS Dječijim selima BiH ukazali svoje povjerenje. U ime djece, mladih, naših porodica i svih uposlenika želimo iskreno zahvaliti Upravi i uposlenicima Bosnalijeka za sve godine prijateljstva i podrške”, istakao je Amir Omanović, nacionalni direktor.

”Kao društveno odgovorna kompanija prepoznali smo vrijednosti koje njeguje organizacija SOS Dječija sela BiH, kao i značaj odrastanja u ljubavlju ispunjenom porodičnom okruženju. Kada upoznate SOS mamu Fikretu, njenu djecu i mlade, kada vidite sa koliko predanosti, ljubavi i razumijevanja odgaja već treću generaciju djece, lako se odlučite biti podrška i prijatelj ovakve humane misije. Naša opredijeljenost u pravcu podrške ove porodice je zasnovana na želji da promijenimo život djeci koja nisu imala sreću odrastati uz svoje porodice, pružiti im jednake mogućnosti te dati doprinos da postanu uspješni ljudi. S ponosom možemo reći da smo kroz ovo prijateljstvo u tome i uspjeli. Danas, nakon svih godina, iz porodice koju podržavamo izrasli su studenti, vrijedni radnici, majke, preduzetnici koji pokreću svoje biznise, sportisti, ekonomisti, pedagozi, ali ono najvrijednije što krasi svu Fikretinu djecu je dobrota, odgoj, ljubav i sloga. Sretni smo što smo kao kompanija u prilici podržati SOS Dječija sela BiH”, dodala je Lana Mujanović, pomoćnica direktora Bosnalijeka.

Bosnalijek je pored pokrića godišnjih troškova SOS porodice osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, uposlenici i članovi Uprave Društva su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.