Bosnić: U naredna dva meča selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za EP

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan priprema se u Zenici za posljednja dva susreta kvalifikacija za za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini. “Zmajevi” će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke, a 24. februara u Zenici protiv Bugarske, čime će i okončati ove kvalifikacije.

Selektor Vedran Bosnić trenutno ima deset igrača na okupu, a do večeras bi, kako kaže, svi trebali doći u Zenicu.

”Polako se skupljamo. Jučer smo imali pet, danas imamo deset igrača na treningu. Večeras bismo trebali imati svih 16 igrača koji su pozvani”, istakao je Bosnić, koji je najavio da sutra putuju u Češku te da im je cilj u naredna dva meča što bolje selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Podsjetio je kako su od Češke izgubili kući te da se radi o jako dobroj ekipi, koja se već kvalifikovala na SP te zaslužuje svaki respekt.

”Ovo će nam okupljanje pomoći puno, jer ovo je jedna nova generacija. Zato je bitno da imamo podršku, a nadam se da ćemo kroz ove utakmice i treninge i ostvariti neke stvari koje smo i zacrtali”, kazao je Njegoš Sikiraš, kojem će naredni mečevi biti prilika da se nametne.

”Rezultatski, znamo da nema puno šansi ni ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo što smo pokazali u zadnje dvije utakmice. Mislim da smo ostavili dobar dojam”, izjavio je kapiten Miralem Halilović, koji se nada da će se nagraditi barem jednom, a nada se i s obje pobjede.

(RTV Slon/Fena)