26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

BOSS povodom predstavljanja izbornog letka/plakata ZA SLOBODNU TUZLU

Predsjednik BOSS-Bosanske stranke i nosilac liste za Gradsko vijeće Tuzla Mirnes Ajanović  predstavio je izborni plakat i letak ZA SLOBODNU TUZLU, a kroz taj izborni slogan i izbornu platformu BOSS-a za Tuzlu.

Tuzla je 2. oktobra 1943. godine bila najveći oslobođeni grad u porobljenoj Evropi od fašista i nacista, a zatim je 17. septembra 1944. potpuno oslobođena od Hitlera i domaćih izdajnika.

Tuzla je bila je na meti domaćih fašista i 1992. godine u agresiji na BiH, ali je oslobođena kada su Tuzlaci ponovo na fašističku vatru uzvratili vatrom antifašističkog otpora.

Danas, u miru, Tuzla je slobodna od vanjske okupacije ali je u zadnje dvije decenije definitivno okupirana i privatizovana partokratijom (totalitarni oblik vladavine u kojoj se zloupotrebljava apsolutna politička vlast koju vodi psihopatska elita) koja se pretvorila u zloglasni 3T – najgori oblik totalitarizma, tiranije i terora despotske vladavine jednog čovjeka (Jasmin Imamović) i jedne stranke (SDP) koji i danas sa kupljenim slugama iz Tuzlanske alternative i Kukićevcima iz PDA lično-interesno kontrolišu svaki segment izvršne i zakonodavne vlasti, uz brutalnu fašizaciju, slavljenje i zaštitu Hitlerovih fašista.

Tuzla se mora konačno i politički osloboditi neofašizma, šizofrene i siledžijske politike, kriminala, korupcije, nepotizma, stranačke krčme građanske imovine, masovnog stranačkog zapošljavanja podobnih, zloupotreba položaja, ucjenjivanja, pljačke, ponižavanja i apsolutne nebrige za građane (o čemu BOSS svakodnevno prezentira dokaze u HRONOLOGIJI ZLA SDP-a) a sve u režiji jednog zlog vladara i jedne zle stranke – koji su privatizovali i ljudske sudbine i sve segmente vlasti i društvenog života u Tuzli, a vlast drže na političkom minimumu od 16 vijećnika.

ZA SLOBODNU TUZLU je poziv na revoluciju, demokratsku bitku i javni otpor političkom zlu, kojim se uz politički otpor i antifašističku himnu PADAJ SILO I NEPRAVDO pozivaju Tuzlaci i Tuzlanke slobodarskog i antifašističkog Grada da ponovo na vatru uzvrate vatrom – i olovkom na izborima konačno oslobode Tuzlu od političkih parazita, te time pošalju jasnu poruku svima –  da će biti kažnjeni za izdaju tekovina demokratske i antifašističke Tuzle.

Vezane vijesti

TUZLA