BOSS: Zgrada Vlade TK spaljena je kao simbol zle vlasti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Na današnji dan, 5. februara 2014. godine, građani Tuzle rekli su DOSTA, u ime cijele Bosne i Hercegovine, i ustali sa protestima protiv nemoralne, bezobzirne, podmukle i lično-interesne vlasti, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović. Revolucionarni i istorijski otpor obespravljenih i prevarenih boraca, studenata, radnika, nezaposlenih i penzionera protiv političke bande – rezultirao je opštim protestima u cijeloj BiH, koji su podržani i od strane brojnih međunarodnih medija i institucija.

Građani ne trebaju zaboraviti da su tada političari bježali od svojih birača i dugo se nisu smjeli pojaviti u javnosti. Zgrada Vlade Tuzlanskog kantona, koja je prva stradala 7. februara, spaljena je kao simbol zle vlasti, i tadašnjeg premijera koji je odbio razgovarati sa građanima, zbog čega je protestima bio prinuđen dati ostavku. Direktna odgovornost za paljevine zgrada je na oholim političarima koji su ignorisali apele i beznađe građana i njihovu borbu za egzistenciju.

U ime svih Bosanaca i Hercegovaca koji su februara 2014. godine odlučili da BiH bude upisana u svjetskoj istoriji kao država u kojoj građani neće hodati pognute glave pred nemoralnim političarima, dužnost je nastaviti suprotstavljanjesvima koji pokušaju opravdani februarski revolt građana tretirati na način kako su nenarodni režimi satanizirali radničku Husinsku bunu i međunarodni otpor fašizmu, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.