Broj poginulih u razornom potresu u Hrvatskoj porastao na pet

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Broj poginulih u razornom potresu s epicentrom kod Petrinje po posljednjim podacima porastao je na pet, više je osoba ozlijeđeno i nastala je znatna materijalna šteta.

Četiri osobe su po informacijama s terena smrtno stradale na području Majskih Poljana kog Gline, potvrdila je dogradonačelnica Gline Branka Mitić.

MUP je ranije potvrdio da je 12-godišnja djevojčica poginula u Petrinji.

Broj poginulih prema neslužbenim informacijama raste s raščišćavanjem ruševina, prenosi Fena.

Spasilačke službe nastavljaju tragati za preživjelima.

Više je osoba ozlijeđeno i nastala je znatna šteta na području pogođenom potresom.

Prema snimkama s terena, ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima.

U sisačku bolnicu dovezeno je 20 ozlijeđenih, od kojih dvoje s težim ozljedama, objavio je N1 pozivajući se na izvor u bolnici.

Silovit potres izazvao je oštećenja i na objektima u Zagrebu, ali zasad nema dojava o stradalim ljudima, izjavio je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić.

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio je jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba, napominjući da se očekuju veće materijalne štete.

“Intenzitet u epicentru ovog razornog potresa procijenjen je na VIII-IX stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Očekuju se veće materijalne štete”, izvijestila je služba na Twitteru, prenosi Hina.