Budite večeras uz Crno i bijelo u 18 i 30

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U večerašnjem izdanju emisije Crno i bijelo donosimo:

Od maja Tuzla dobija savremenu zgradu Međunarodnog aerodroma

Za Međunarodni aerodrom Tuzla ovo je godina stabilizacije. Iako se radi punom parom kako bi već s proljećem putnici mogli koristiti benefite novog terminala, menaždment uveliko pregovara sa svojim partnerskim avio kućama kako bi se u sklopu stabilnih avionskih ruta mogao povećati broj operacija. Ciljevi su i dalje isti – osim novim uslugama i na najsavremeniji način u državi, tuzlanski Aerodrom ove godine očekuje minimalno 624 hiljade putnika, iako su, kažu, spremni i za zasanjanih 800 hiljada.

Formirana Komisija za Srebrenicu i Sarajevo: Utvrđivanje utvrđene istine?!

Nakon što je Narodna Skupština Republike Srpske prije osam mjeseci odbacila Izvještaj komisije o Srebrenici iz 2004. godine Vlada ovog entiteta jučer je donijela odluku o formiranju komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 92’ – 95’ godina i komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu. Ova Komisija formirana je nakon dugogodišnjeg negiranja genocida, a njeno okupljanje izazvalo je brojne reakcije.

Troje mladih iz BiH na konferenciji UN-a o pravima djeteta

Troje mladih ljudi iz Tuzle, Sarajeva i Zenice, po prvi put u historiji predstavili su sebe i svoju državu članovima UN Komiteta za prava djeteta u Ženevi. Ovi srednjoškolci dobili su priliku da čelnim ljudima Ujedinjenih nacija prezentuju sve probleme sa kojima se djeca i mladi susreću u Bosni i Hercegovini. Oni su zajednički predstavili pitanje nasilja nad i među djecom i dali svoje preporuke, a članovi UN Komiteta su pokazali interesovanje za probleme djece iz cijele BiH.

Sjećanje na zlatno doba sporta: 35. godišnjica od ZOI-a u Sarajevu

Na današnji dan prije tačno 35 godina otvorene su Zimske olimpijske igre u Sarajevu. Period kojeg se učesnici, posjetioci, građani Srajeva ali i cijele bivše Jugoslavije rado sjećaju i nazivaju ga zlatnim dobom glavnog grada BiH. Sarajevo je upravo 8. februara 84. te godine bilo centar svijeta i sportskih dešavanja.

Budite sa nama večeras u 18:30 sati, emisiju uređuje i vodi Emina Husejnović