Bulić: Cijele pripreme su u znaku uzvratne utakmice s Krivajom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rukometaši tuzlanske Slobode drugi dio prvenstva u Prvoj federalnoj ligi – Sjever otvarit će danas u Mejdanu protiv ekipe Sana 7 iz Sanskog Mosta.

Trener Mirza Bulić kaže da očekuje rutinsku pobjedu, ali će od igrača tražiti maksimalni angažman kako bi se što bolje pripremili za naredni “duel svih duela”, protiv Krivaje u Zavidovićima.

”Na startu prvenstva u Sanskom Mostu pobijedili smo ubjedljivim rezultatom (47:26). Sada smo mnogo jači, tako da utakmica ne bi trebala donijeti ništa drugo sem naše pobjede izražene s velikom gol-razlikom”, kaže Bulić.

U narednom kolu Sloboda je slobodna, a onda u narednom gostuje u Zavidovićima gdje će, najvjerovatnije, biti odlučeno ko će biti prvak lige i budući premijerligaš.

”Nakon završetka prvog dijela sezone pripremamo se isključivo za uzvrat s Krivajom. Oni su nas, zahvaljujući našim greškama, pobijedili u Tuzli (29:30), tako da im se sada moramo revanširati u gostima, ukoliko želimo da se radujemo na kraju prvenstva. Razloga za optimizam ima, jer smo sada mnogo jači nego u prvoj utakmici, za golmana Omerovića, te bekove Denju i Suhonjića”, zaključio je Bulić.

Današnja utakmica imat će i svečarski karakter, jer se “solari” opraštaju od golmana Danijela Sabljića, koji je preuzeo “kormilo” ženskog rukometnog kluba Jedinstvo.

Utakmica Sloboda – Sana 7 igra se danas u maloj dvorani Mejdana od 15 sati.

(RTV Slon/Fena)