27.8 C
Tuzla
25.05.2022.

Čaušević: Nakon sankcija logičan slijed događaja bio bi raskol vladajuće koalicije u TK

I ovog utorka od 21 sat u programu TV Slon gledajte novo izdanje političkog magazina “Tačka”. O refleksijama usmjerenih američkih sankcija i inicijativi da Tužilaštvo TK “uđe” u Skupštinu, ali i o Vladi i Skupštini TK, budžetu za ovu godinu, razgovaramo sa gospodinom Midhatom Čauševićem, zastupnikom SDA u Skupštini TK. 

Iz emisije izdvajamo: 

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini TK mišljenja je da je ono na šta su upozoravali u protekloj godini dana o nezakonitim smjenama u Tuzlanskom kantonu – uvođenjem sankcija za teške koruptivne radnje potvrdio je State Department. Najavljeno je da će uputiti inicijativu u Skupštinu Tuzlanskog kantona, kojom će tražiti izjašnjenje da Tužilaštvo TK uđe u ovo zakonodavno tijelo i provjeri navode State Departmenta. Idealizirani Budžet za koji premijer Kadrija Hodžić još uvijek nije utvrdio da li je riječ o konsolidirajućem ili socijalnom, usvojen je bez prava da opozicija da određene prijedloge, sugestije ili iznese svoj stav – i ovo su riječi zastupnika SDA u Kantonalnoj skupštini. O sankcijama i korupciji, o budžetu, o zdravstvu i obrazovanju, o odnosima pozicije i opozicije ali i u stanju unutar SDA razgovaramo u novom izdanju političkog magazina Tačka.

Podsjećamo, ukoliko ste propustili naše prošlosedmično izdanje, snimak emisije možete pogledati u produžetku teksta a u emisiji smo u razgovoru sa tuzlanskim advokatom Damirom Alićem analizirali reakcije na objavljene američke sankcije. Inače, sva naša izdanja možete pogledati na YouTube kanalu RTV Slon i na našim društvenim mrežama.

Mogu li usmjerene američke sankcije „srušiti“ Vladu TK ali i sačuvati državu? - 11.01.2022.

POSLJEDNJE DODANO