Centralno grijanje Tuzla: Završena sezona grijanja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Sa jučerašnjim danom stekli su se uslovi za završetak sezone grijanja 2019/2020 na području Tuzle, obavijestili su iz preduzeća Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Centralno grijanje d.d. Tuzla će vršiti hidrauličko ispitivanje na sistemu daljinskog grijanja uz redukovanu isporuku toplotne energije stambene objekte i objekte UKC-a Tuzla, Doma zdravlja i Doma penzionera u narednom periodu.

Naime, članom 24. Opštih uslova za priključenje na sistem daljinskog grijanja i isporuku toplinske energije propisano je da “Distributer isporučuje toplinsku energiju kontinuirano počev od 15. oktobra tekuće do 15. aprila naredne godine. Izuzetno sezona grijanja može početi  (najranije)  01. oktobra, a završiti (najkasnije) 30. aprila, ako se mjerenjem ustanovi da temperatura zraka u pomenutom periodu iznosi (mjereno tri dana uzastopno u 21 sat) 12˚ C ili više za kraj sezone.

Shodno navedenom, sezona grijanja 2019/2020  zvanično završava 19.04.2020. godine, te u skladu s tim fakture za mjesec april 2020. godine svim našim korisnicima imati će obračun na 19 dana grijanja, navode iz Centralnog grijanja Tuzla.