Centri za razvoj inkluzivnih praksi u Banovićima i Gradačcu danas preuzimaju donirane automobile

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U sklopu implementacije projekta Inkluzija za sve – inkluzivno obrazovanje za svu djecu u Bosni i Hercegovini danas će predstavnici organizacije Save the Children donirati dva automobila za centre za razvoj inkluzivnih praksi u Banovićima i Gradačcu. Predaja ključeva će biti organizovana ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u 12 sati.

Uručenje automobila jedna je od aktivnosti među kojima je i sanacija prostora škola u kojima će biti uspostavljeni centri te opremanje prema najsavremenijim standardima rehabilitacijskog rada. Riječ je o trogodišnjoj aktivnosti uz uspostavljanje dva centra za razvoj inkluzivnih praksi u općinama Banovići i Gradačac, koji će pružati savremene servise podrške djeci i porodicama, vrtićima i školama, kao i široj lokalnoj zajednici.

Projekat finansira Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS) a provodi Save the Children u partnerstvu s Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Centrom znanja Profectus, Univerzitetom u Bolonji i Udruženjem Vesta.