11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Čičko: Alternativa postojećim politikama je masovan izlazak na izbore!

I ovoga utorka u programu TV Slon u političkom magazinu “Tačka” nastavljamo analizirati dosadašnji tok aktulene predizborne kampanje. Razgovaramo o ponuđenim politikama i mogućim alternativama, pitamo koja je odgovornost građana a koja političara, i kako možemo doći do promjena.

Iz opisa emisije izdvajamo: 

SVANUĆE DAN (SDP), i to ZAJEDNO ZA JEDNO (SzBH), sasvim SIGURNO (SDA) i zavladaće za NAŠU ZEMLJU (NS), za ZEMLJU I LJUDE (NiP) u GRAĐANSKOJ DRŽAVI (DF)dugo iščekivani RED, RAD I MIR (PzP) i vladaće se PAMETNO (SBB), te će se neminovno otvoriti epoha VREMENA ZA RAD, ODGOVORNOST, EKONOMIJU I SIGURNOST (PDA), posebno glede ZAJEDNIŠTVA za RAZVOJ I O(P)STANAK (HDZ)… Slogani su ovo za koje su se političke stranke odlučile da se bore za naklanost birača u ovoj izbornoj kampanji. No, koliko slogani prate riječi i dijela analiziramo u novom izdanju političkog magazina Tačka.

Sagovornik emisije je autor ovog statusa na društvenim mrežama, Derviš Čičko, kolumnista, autor knjige “Velikim se Bogom kunemo da budale (više) biti nećemo”. 

“Tačku” gledajte večeras u 21:00 sat u programu TV Slon. 

Ukoliko ste propustili naše prošlosedmično izdanje, snimak emisije možete pogledati u produžetku teksta.

Alić: Očekujem izmjene Ustava FBiH do izbora, pružene prlike političari su potrošili! - 06.09.2022.

POSLJEDNJE DODANO