5.5 C
Tuzla
07.12.2022.

CIK – Usvojeno Uputstvo o postupku provedbe posrednih izbora

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 81. sjednici usvojila Uputstvo o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Centralna izborna komisija BiH je donijela i Odluku kojom se utvrđuje da je postupak opoziva načelnika Općine Bratunac Srđana Rankića  proveden u skladu sa zakonom i da mandat načelnika Općine Bratunac Srđana Rankića prestaje danom pravosnažnosti ove odluke.

Na 82. sjednici Centralne izborne konisije BiH, usvojeni su Kriteriji i postupak popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Herecegovine.

Uputstvo o postupku provedbe posrednih izbora za organe vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i Kriteriji i postupak popune nedostajućih mandata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Herecegovine će biti objavljeni u „Službenom glasniku BiH“ i na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

POSLJEDNJE DODANO