11 C
Tuzla
07.07.2022.

Cikotić i britanski parlamentarci o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas sa članovima svestranačke parlamentarne grupe Britanskog parlamenta s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji, izazovima u BiH i regionu, te budućoj saradnji između dvije države.

Sastanku su prisustvovali članovi Britanskog parlamenta – Fleur Anderson, Bob Stewart, Jackie Doyle Price, Karen Anne Bradley, Martin Wickers, Tony Lloyd, Alyn Smith i David Doogan, te ambasador Velike Britanije u BiH Matt Field.

Tokom sastanka britanski parlamentarci su izrazili veliko interesovanje za trenutnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, posljedicama političkih blokada u radu institucija BiH, ali i utjecaju globalnih sigurnosnih prijetnji na BiH i region.

Ministar Cikotić je zahvalio Velikoj Britaniji za izuzuetnu pažnju koju pridaju praćenju stanja u BiH, pružanju podrške i jačanja stabilnosti u našoj zemlji.

Istaknuta je važnost napretka BiH ka euroatlantskim integracijama, što je jedan od glavnih vanjskopolitičkih ciljeva BiH, i u ispunjavanju tih uslova najavljen je nastavak podrške Velike Britanije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

POSLJEDNJE DODANO