Civilna zaštita TK: Ako idete prema Lukavcu, birajte alternativne putne pravce!

Civilna zaštita TK: Ako idete prema Lukavcu, birajte alternativne putne pravce!

Objavio: -

Prema izvještaju Kantonalne uprave Civilne zaštite u protekla 24 sata stanje u oblasti zaštite ljudi i dobara na teritoriji TK bilo je na zadovoljavajućem nivou. Bez mnogo većih intervencija, ali i vanrednih situacija, pripadnici CZ TK proveli su dan za nama.

Međutim, prema aktuelnim podacima, u pojedinim dijelovima Tuzlanskog kantona zabilježene su informacije od značajava za lokalno stanovništvo ali i druge ljude koji su u potrebi kretati se baš tim dionicama.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,59 m.n.m., a tačka preljeva je 200 m.n.m.. U odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 17 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 55,6 m3/s.

Ukoliko ste na cestama, važno je da znate:

M18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 471 Lukavac – Vijenac – Banovići, U naselju Modrac od 07:30 do 18:00 sati potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Spreći. Alternativni pravci u funkciji.