Članovi KBS Banovići postigli zapažene rezultate na manifestaciji Obračun u ringu 2

Članovi KBS Banovići postigli zapažene rezultate na manifestaciji Obračun u ringu 2

Objavio: -

Članovi KBS Banovići i ovoge godine opravdali su očekivanja te postigli zapažene rezultate na bokserskoj manifestaciji u profesionalnom i amaterskom boksu pod nazivom Obračun u ringu 2.

U amaterskom boksu održana su tri meča i to između ekipe KBS Banovići i BK Slovenske Konjice iz Slovenije.U prvom meču Feriz Bešić je savladao svog protivnika iz Slovenije nokautom u drugoj rundi ,što je bio odličan uvod za naredne mečeve.U drugom meču Elvis Smajlović i Žan Kronejer su prijuštili publici jedan odličan meč koji je na kraju proglašen nerješen.U trećem i najuzbudljivijem meču u amaterskom boksu snage su odmjerili Enid Numanović iz KBS Banovići i Miloš Matić iz Slovenije, Enid je također reprezentativac BiH dok je Matić reprezentativac Slovenije ,te na kraju zasluženo odlukom sudija 3-0 slavio je Enid Numanović.Mečeve u amaterskom boksu sudili su sudije iz Hrvatske,Slovenije i BiH.

Nakon mečeva u amaterskom boksu uslijedili su mečevi u profesionalnom boksu ,a najveću pažnju su privukli domaći bokseri Đenadić Mirnes i Ermin Avdić.

Mirnes Đenadić je slavio protiv svog protivnika iz Sarajeva Arnesa Šarca i time najavio odličan nastavak svoje karijere u profesionalnom boksu .

U meču večeri sastali su se Ermin Avdić iz Banovića i Mirza Ganić iz Njemačke , nakon spektakulanih izlazaka obojice boksera uslijedio je meč u kojem je Avdić uz ovacije publike pobijedio svog protivnika nokautom u 2 rundi .Pored ova dva meča u profesionalnom boksu održana su još 4 meča i to između Slaviše Simeunovića i Adila Rušidia ,u kojem je Slaviša Simeunović deklasirao svog protivnika protivnika tehničkim nokautom u 3 rundi ,Aleksandar Kuvač je boksao protiv Dejana Ismića te nakon što su priredili odličan meč Kuvač je slavio,Haris Ramilović kao i Željko Vukšić su slavili protiv svojih protivnika odlukom sudija .

Prema riječima prisutnih organizacija je bila na viskom nivou a mečevi su opravdali očekivanja kao što je uvijek bio slučaj u Banovićima.