20 C
Tuzla
02.12.2023.

Članovi KBS „Master“ Lukavac polagali ispite za viša zvanja u karateu

U organizaciji KS FBIH u periodu od 25. do 27. septembra 2020. u Sportsko – rekreativnom centru “Ajdinovići” Olovo održan je jedan od najmasovnijih karate seminara čiji je cilj bio priprema i polaganje kandidata za majstorska zvanja od 1. do 5. dana, kao i priprema juniorske i seniorske reprezentacije BiH za naredne šampionate.

U izvanrednim uslovima Sportsko – rekreativnog centar „Ajdinovići“ kandidati su trenirali dva puta dnevno u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Iz KBS “ Master “ Lukavac četiri kandidata su učestvovala u pripremama i u subotu, 26. septembra pristupili su polaganju za viša majstorska zvanja. Zbog velikog broja prijavljenih kandidata polaganje je podjeljeno na dva dana (subota i nedjelja) na po tri borilišta. Naši kandidati su nastupili u subotu i uspješno položili za viša zvanja.

Za crni pojas majstor karatea 1. dan su položili :

  1. Kuduzović Belma, koja je od predsjednika komisije za 1. dan Denisa Muhovića ( selektora muške seniorske reprezentacije BiH ) proglašena za jednog od tri najbolje pripremljenih kandidata za 1.Dan.
  2. Omerkić Benjamin

Za majstora karatea crni pojas 2. dan uspješno je položila Avdić Mahira dok je trenerica KBS “ Master” Lukavac Danijela Sekulić uspješno položila za visoko majstorsko zvanje crni pojas 4. dan.

Jedan od instruktora na seminaru bio je i trener KBS “ Master” Lukavac Dragiša Sekulić koji je drugog dana polaganja (nedjelja 27.09) bio i jedan od članova ispitne komisije za majstorska zvanja od 2. do 5. danas zajedno sa gospodinom Denisom Muhovićem i gospodinom Mujom Gecom.

Vezane vijesti

TUZLA