Članovi streljačko-invalidskog kluba Tuzla u 2018.-toj osvojili 34 pehara: Želimo bolje uslove!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

S minimalnom podrškom vlasti i još nižim finansijskim sredstvima, članovi Streljačko-invalidskog kluba Tuzla u godini iza nas, ostvarili su velike uspjehe. U samo 12 mjeseci 2018.-te, njih dvadesetoro su na isto toliko takmičenja osvojili 34 pehara. U samo osam godina koliko i postoje – ovo je, kažu, nevjerovatan uspjeh.

“Nalazimo se na vrhu – bilo da krenemo od kantonalne lige, federalne lige, državnog prvenstva, prvenstva KUP-a BiH – mi smo prezadovoljni, jer nije to došlo na lijepe oči. To su pripreme, treninzi i žrtvovanja naših takmičara koji se nalaze u klubu.” – kaže Mirsad Hasić, trener Streljačko-invalidskog kluba Tuzla.

Upravo oni koji, oslanjajući se na svoj trud, rad i brojna odricanja, po prvi put su ujedinjeni u bosanskohercegovački tim, boje naše zastave branili posuđenom opremom. Puške stare i više od 20 godina i nesalomivi duh Bosni i Hercegovini donijeli su 6. i 7. mjesto u dvije kategorije Evropskog prvenstva.

“Mi smo pozajmili opremu jer je nemamo. Jer je oprema jako skupa. Po prvi put BiH izlazi u punom sastavu, a to znači da su iz RS-a i FBiH takmičari činili BiH i na EP-u koje se održalo u Beogradu mi smo bili zajedno. Od 27 zemalja koje su učestvovale mi možemo biti zadovoljni i prezadovoljni!” – ističe trener Hasić.

A da su uslovi bolji i uspjesi bi mogli biti još veći, ističe Hasić. Međutim, dok se odnos sistema prema sportskim ambasadorima naše zemlje ne promijeni, titula prvaka Evrope ili čak svijeta još uvijek će biti nedosanjani san iako bi ga članovi ovog tuzlanskog streljačkog kluba vrlo lako mogli pretvoriti u javu.

“Evo naprimjer kad se dijele sredstva u opštini oni dobiju 1.000 KM. A oni za 1.000 KM potroše dijabola za tri mjeseca. Sve ostalo je ono što se oni snađu i što mi pomognemo. Ima dosta i dobrih ljudi koji pomognu kad se treba otići na takmičenje, naspe se goriva…” – kazao je Mirsad Bukvić, predsjednik Organizacije RVI Grada Tuzla.

Zbog svih prošlogodišnjih uspjeha koji su tek uvertira u buduće angažmane ovih sportista, Streljačko-invalidski klub Tuzla od ove godine posjeduje i licencu za nastupe van Bosne i Hercegovine. A na ta međunarodna takmičenja, nadaju se kako će uskoro ići s boljom opremom i jačim finansijskim vjetrom u njihovim leđima.