Čović: Od četvrtka FBiH može raspolagati budžetskim sredstvima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako će u srijedu, 20. februara biti izabrano vodstvo Doma naroda Federacije BiH te uz rješenje problema budžeta, što je već dogovoreno, izabrani i predstavnici za Dom naroda Parlamenta BiH.

”HDZ BiH će utorak poslati Centralnoj izbornoj komisiji svoje liste za pet mjesta u Domu naroda BiH i očekujemo da će predsjednik Doma naroda biti Hrvat”, kazao je Čović novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i položaju Hrvata u BiH.

Što se tiče usvajanja federalnog budžeta, sve je dogovoreno i tako da već od četvrtka Federacija u punini može raspolagati svim budžetskim sredstvima.

Kada je u pitanju državna vlast, Čović je kazao kako bi u sljedećoj sedmici trebali imati i mandatara za Vijeće ministara BiH, a da bi se to dogodilo morat će se održati još sastanaka s onima koji pretendiraju da budu dio vlasti na nivou BiH.

(RTV Slon/Fena)