Crnogorac: Zadovoljan sam odrađenim pripremama u Turskoj, svakoj utakmici pristupit ćemo kao odlučujućoj

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

FK Sloboda nakon početka zimskih priprema i pobjede u prijateljskom susretu protiv ekipe Bratstva iz Gračanice, glavni dio priprema odradila je u Turskoj. Ekipa je naporno trenirala i po dva puta dnevno kako bi spremno dočekala nastavak prvenstva. Šef stručnog štaba našeg kluba Gradimir Crnogorac zadovoljan je uslovima koji su ih zatekli u Turskoj, ali i trenažnim procesom.

”Pripreme u Turskoj su obavljene u radnoj atmosferi i u pripremi ekipe za nastavak prvenstva u kome ćemo pokazati drugo lice. Uslovi u kojima smo boravili i radili su bili na visokom nivou i to je ono što smo tražili od naše uprave. Na raspolaganju smo imali vrhunski teren i mir u hotelu gdje smo boravili”, rekao je Crnogorac.

Igrači Slobode u zadnjih sedam dana odigrali su tri pripremne utakmice i zabilježili tri pobjede. Savladali su ekipe ” Concordia Chiajna”, “Torpedo Moscow” i “Metaloglobus București”.

“Pripremne utakmice koje smo odigrali su bile veoma zahtjevne sa kvalitetnim protivnicima što je bio i cilj. Igrači su pokazali želju i veliki motivacijski segment kako bi se pokazali i nametnuli u što boljem svjetlu. Mi kao stručni štab zadovoljni smo odnosom igrača prema radu i zahtjevima koje smo pred njih stavili na pomenutim utakmicama, s tim da treba naglasiti da smo još u procesu otklanjanja nedostataka i podizanja nivoa naše igre. Imali smo problema sa standardnim igračima na koje smo računali, međutim van stroja su bili u proteklih desetak dana. Nismo zaključili još listu pojačanja, očekujemo u narednih par dana dolazak još dva igrača”, kaže šef stručnog štaba našeg tima.