Crveni polumjesec Turske pomaže ugroženim građanima TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Crveni križ Tuzlanskog kantona je od Crvenog Polumjeseca Turske primio donaciju 100  paketa hrane i higijene namijenjenih socijalno ugroženim građanima na području Tuzlanskog kantona. Distribucija paketa jednom dijelu korisnika i predstavnicima organizacija CK općina/grada sa područja TK uz prisustvo donatora podijelena u staroj kasarni u Gornjim Dubravama u općini Živinice.

 

 

„Danas dijelimo 100 paketa hrane i higijene i idući mjesec, ako BD hoćemo da dijelimo isto pakete i higijenu, drvo, ugalj i neke šporete“, izjavio je Suat Sokullu, predstavnik Crvenog polumjeseca Turske u BiH.

 

Crveni križ TK uglavnom se kroz svoj rad oslanja na pomoć donatora, a zahvaljujući Crvenom polumjesecu Turske, koji je i ranije pomagao građene Tuzlanskog kantona paketi sa hranom i higijenskim potrepštinama doćiće u ruke onih najugroženijih.

 

„Obuhvaćena kategorija su socijalno ugrožene osobe, stare osobe, osobe sa invaliditetom, samohrane majke, znači one ciljne grupe koje su generalno u stanju potrebe uvijek najvećem i koje mi kao crveni križ kontinuirano pomažemo kroz naše programe“, kazala je Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK.

 

Crvenom križu Tuzlanskog kantona svakodnevno pristižu molbe za pomoć upravo u hrani ali i higijenskim potrepštinama, pomoć za nabavku ogrjeva, odjeće, obuće i slično. Preostalih 50 paketa Crveni križ TK raspodjeliće prema svojoj evidenciji najugroženijim građanima, a Crveni polumjesec Turske najavio je nastavk saradnje u pomaganju ovoj kategoriji na području Tuzlanskog kantona.