Crveno – crni se „ponovili“ pred polazak na Kupres! /FOTO/

Crveno – crni se „ponovili“ pred polazak na Kupres! /FOTO/

Objavio: -

Fudbaleri Slobode otputovali su na Kupres gdje će obaviti prvi dio priprema pred predstojeću utakmicu Evropa lige. Prozivku igrača obavio je Nedim Omerović, pomoćnik Husrefa Musemića, šefa stručnog štaba Crveno – crnih sa Tušnja. Na prozivci se pojavilo petnaest igrača, među kojima je bio i dugo odsutni defanzivac Ibrahim Škahić, koji nažalost nije otputovao na prvi ciklus priprema.

Mirzi Hamzabegoviću, Ameru Orgadiću, Damiru Mehidiću, Mladenu Veselinoviću, Darku Todoroviću, Sulejmanu Krpiću, Ivanu Kostiću, Samiru Merziću, Samiru Efendiću, Harisu Mehmedagiću, Nemanji Stjepanoviću i Miljanu Govedarici na prozici su se pridružili i Filip Erić, nekadašnji golman FK Drina iz Zvornika te Ademin Hadžić, nekadašnji veznjak FK Radnik iz Bijeljine.

„Drago mi je što sam došao u ovako veliki klub kakav je Sloboda. Nadam se da ću se svojom igrom brzo nametnuti stručnom štabu i izboriti svoje mjestu u renomiranom klubu kakva je Sloboda,“ kazao je Ademin Hadžić, novo pojačanje Crveno – crnih sa Tušnja pred predstojeće utakmice Evropa lige i predstojeće sezone Premijer lige BiH u sezoni 2016/2017.

Sa ekipom se po prvi put upoznao i Filip Erić, novi vratar Crveno – crnih sa Tušnja koji nije krio oduševljenje što će karijeru nastaviti u FK Sloboda.

„Ovo je veliki trenutak za mene i moju dalju karijeru. Sloboda je veliki klub, čije ću boje braniti na najbolji način. Nadam se da ću opravdati svoju dolazak Tuzlu i da će se Sloboda i u predstojećoj sezoni boriti za jednu od dvije titule,“ kazao je Erić.

Neposredno pred odlazak na Kupres gdje će Crveno – crni obaviti prvi ciklus priprema pred predstojeće utakmice, igračima se obratio i prvi  pomoćnik šefa stručnog štaba, Nedim Omerović.

„Posebnu pažnju na pripremama koje će igrači obaviti na Kupresu, posvetit ćemo koncicionim vježbama i vježbama snage, kako bi igrače fizički pripremili za predstojeće utakmice, a u planu je i odigravanje tri prijateljske utakmice,“ kazao je Omerović.

Ekipi će se na Kupresu pridružiti kapiten Zajko Zeba, Mahir Karić, Vladimir Grahovac, nekadašnji igrači Čelika, bivši vratar Veleža Adnan Bobić, te Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Neposredno pred odlazak na prvi dio priprema, Vladimir Grahovac potpisao je ugovor sa FK Sloboda na tri godine, dok su Efendić, Stjepanović, Kostić i Mehmedagić ugovor produžili na još dvije godine. Sa ekipom iz Rudarske 2. ugovor su potpisali i Mahir Karić, jedan od najboljih strijelaca NK Čelik te njegov saigrač Aldin Džidić. U planu Uprave kluba je da do početka odigravanja prve utakmice Evropa lige u ekipu dovede još jednog vrsnog napadača i dva veznjaka.