12.8 C
Tuzla
25.09.2023.

Ćudić: Nadam se da ćemo nakon izbora dogovarati sistem koji odgovara građanima

I ovog utorka od 21 sat u programu TV Slon gledajte novo izdanje političkog magazina “Tačka. U emisiji, o političkim aktuelnostima, razgovaramo sa Sabinom Ćudić, zastupnicom u Predstavničkom domu Paralmenta FBiH (Naša stranka) i predsjednicom Glavnog odbora Naše stranke. U emisiji, između ostalog, tragamo za odgovorima na revizorski izvještaj inistitucija FBiH, govorimo o političkim odnosima unutar BiH, diplomatskim misijama ali i Izbornom zakonu. 

Iz opisa emisije izdvajamo:

Ured za reviziju institucija u FBiH izvršio je rezviziju 19 korisnika Budžeta FBiH i to Parlamenta BiH, Presjednika i dva potpredsjednika FBiH, Vlade FBIH (Generalnog sekretarijata) i 16 ministarstava za 2021. godinu. Revizija se odnosi na finansijske izvještaje i reviziju usklađenosti sa zakonom i drugim propisima. Za finansijske izvještaje dato je 14 pozitivnih mišljenja i pet mišljenje s rezervom, a za usklađenost sa zakonom i drugim propisima dato je šest pozitivnih i 13 mišljenja sa rezervom. Kada prevedemo u brojeve riječ je o izvršenju Budžeta- javnog novca poreznih obeveznika u iznosu većem od dvije 2 milijarde KM. O izvještajima, reviziji, javnom novcu ali i drugim temama govorimo u novom izdanju političkog magazina Tačka. Sagovornica emisije je  Sabina Ćudić, zastupnica u Predstavničkom domu Paralmenta FBiH i predsjednica Glavnog odobra Naše stranke.

Podsjećamo, sva naša ranija izdanja dostupna su na našim društvenim mrežama, a prošle sedmice u političkom magazinu “Tačka” razgovarali smo sa gospodinom Ćamilom Durakovićem, nezavisnim kandidatom za potpredsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS. 

Inače, zbog programske sheme i dostupnih televizijskih sekundi, od ovog utorka, sva naša televizijska izdanja političkog magazina biti će nešto kraća u odnosu na izdanja koja su dostupna na društvenim mrežama. Snimak emisije na društvenim mrežama i facebook stranici RTV Slon možete pogledati već u srijedu od osam sati ujutro.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO