“Čuvari budućnosti” danas i u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Promocija dokumentarnog filma „Čuvari budućnosti – Tuzla“ održat će se u Gimnaziji „Meša Selimović“ danas sa početkom u 12:00 sati.

„Čuvari budućnosti – Tuzla“ je jedan od devet filmova dokumentarnog serijala pod nazivom „ČUVARI BUDUĆNOSTI“ koji je realiziran unutar općeg okvira zajedničkog projekta “Dijalog za budućnost: promocija društvene kohezije i raznolikosti u BiH”, finansiranog iz Fonda UN-a za izgradnju mira, te razvijenog na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara UN-a kao odgovora na potrebu stvaranja prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, zajednički realizovan od strane  UNDP,  UNICEF I UNESCO.

Projekciji će prisustvovati reditelj Faruk Sokolović i producentica projekta Duda Sokolović.

Kulturna baština Bosne i Hercegovine predstavlja snažnu poveznicu svih naroda koji stoljećima naseljavaju ovaj prostor, a više od 60 posto mladih ne poznaje kulturu i istoriju zemlje, bogatstva koja imamo i koja nas čine posebnim. „Čuvari budućnosti“ su  priče koje se bave mladim ljudima i upoznavanjem kulturne i istorijske baštine Bosne i Hercegovine. Ovo je prilika da upoznaju vlastitu zemlju, nauče koliko je dragocjena baština, koliko je zajednička  svim stanovnicima, svih nacija, konfesija i kultura.

Radujemo se Vašem prisustvu i dijeljenju pozitivnih priča!

https://www.youtube.com/watch?v=sK_Cpr41jSs