Da li je dovoljno?! Za projekte i događaje iz sporta u 2018....

Da li je dovoljno?! Za projekte i događaje iz sporta u 2018. godini izdvojeno oko 600 hiljada KM

Objavio: -

Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Dopunu plana novčanih tokova za prva tri mjeseca dok je trajalo privremeno finansiranje Tuzlanskog kantona. Ukupni prihodi u tom periodu ostvareni su u iznosu od 79 miliona KM, što je u odnosu na prvobitni plan od 71 milion, povećanje od 8 miliona KM. Resorni kantonalni ministar koji se obratio na konferenciji za medije pojasnio je na šta se odnosi ta razlika. Kako je naveo, najveći dio iz navedene razlike bit će utrošen na plate budžetskih korisnika.

”Bruto plaće i naknade u iznosu od pet miliona, kategorija socijalne zaštite milion i 162 hiljade KM, dopuna prava BIZ-a 256 hiljada, Ministarstvo pravosuđa 61 hiljada, Ministarstvo zdravstva kapitalni izdaci 175 hiljada, transferi 40 hiljada KM, zatim prevoz učenika 172 hiljade, stipendiranje učenika 25,5 hiljada KM, Univerzitet u Tuzli 50 hiljada KM, izdaci za materijal i usluge milion i 41 hiljada” rekao je Miralem Nuhanović, ministar finansija TK u tehničkom mandatu.

Vlada je također prihvatila i Informaciju o stanju u oblasti sporta tokom 2018. godine. Ukupan broj subjekata koji djeluju u toj oblasti je 601, a za projekte i događaje iz sporta je izdvojeno oko 600 hiljada KM. To zapravo znači da ovo Ministarstvo nije moglo podržati sve klubove ni sa minimalnim iznosima.

”Kroz javni poziv ne finansiraju se sportski klubovi nego projekti kojima oni apliciraju, zavisi od kvaliteta projekta, zavisi kakav im je finansijski plan. To je ono što ja ističem, nije dobio klub nego projekat kojim je on aplicirao i javio se na određeni javni poziv” rekla je Slavena Vojinović, ministrica za kulturu, sport i mlade TK u tehničkom mandatu.