26.7 C
Tuzla
20.07.2024.

Da sam gradonačelnik/gradonačelnica Srebrenika na jedan dan, ja bih…

Prema ovjerenim listama Centralne izborne komisije sa kandiatima za budućeg gradonačelnika/ gradonačelnicu Srebrenika, registrovano je šest političkih subjekata i dva nezavisna kandidata. No, kako vrijeme odmiče, brojevi se smanjuju, javnost i političke opcije grupišu se oko pojedinih kandidata, a izborna utrka postaje sve neizvjesnija.

S kakvim planovima i programima će pokušati izboriti povjerenje stanovnika Srebrenika, saznajte u sučeljavanju načelničkih kandidata u programu Televizije Slon extra u petak 6. novembra u 21:00 sat.

No, da ste vi gradonačelnik/gradonačelnica, vi bi?

Pitajte u komentarima, vaša pitanja, pitanja su plus, uz pitanja održivosti, razvoja i uređenja Srebrenika, uz ekologiju, socijalnu osjetljivost, i druge kategorije.

Naredna 24 sata prikupljamo vaša pitanja, vaša očekivanja, vaše komentare!

Pozivamo vas da i ovaj put budete naši partneri, pozivamo vas da uzmete učešće, pozivamo vas da zajedno gradimo naše bolje sutra. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, odluke su našim rukama!

Kako učestvovati u tv debati?

Svakog dana, od 19. oktobra do 24. oktobra putem naše facebook stranice, u komentarima, možete postavljati pitanja koja želite da postavimo u okviru sučeljavanja. Naime, svakog dana na www.rtvslon.ba i facebook stranici RTV Slon- Tuzla bit će objavljen tekst pod naslovom „Da sam načelnik/načelnica gradonačelnik/gradonačelnica na jedan dan, ja bih…“ prema rasporedu: ponedjeljak- Banovići, utorak- Kalesija, srijeda-Lukavac, četvrtak- Srebrenik, petak- Tuzla i subota- Živinice. Vaša pitanja postavljate u komentarima ispod teksta na facebook stranici RTV Slon-Tuzla, a vrijeme za postavljanje pitanja je za svaku sredinu jedan dan ili 24 sata.

Vaša pitanja bit će grupisana, te će odabrana najzanimljivija ili najinteresantnija, po tri pitanja za svaku lokalnu zajednicu, biti postavljena u okviru tv sučeljavanja.

Pitanja koja u sebi sadrže elemente govora mržnje, diskriminacije ili bilo koje vrste vrijeđanja po bilo kojoj osnovi, pitanja lične prirode, automatski će biti eliminisana.

Jeste li znali?

Prema Popisu stanovništva Bosne i Hercegovine iz 2013. godine u Srebreniku živi 39.678 stanovnika.

Prema Centralnom biračkom spisku pravo glasa na Lokalnim izborima u Srebreniku ima 38.929 osobe.

Prema Biračkom spisku za glasanje van BiH, za kandidate u Srebreniku može glasati 582 osobe iz inostranstva.

Vezane vijesti

TUZLA