Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa snijegom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne pada slab snijeg, a na sjeveru Hercegovini slaba kiša, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -4; Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce -2; Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Tuzla, Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica 1; Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 4; Grude 5; Neum 6.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom poslijepodneva u Hercegovini, jugozapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Dio prijepodneva slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne, a ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini veći dio dana slab jugoistočni. Dnevne temperature od 1 do 5, na jugu od 7 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana djelimično razvedravanje. Tokom prijepodneva povremeno je moguć slab snijeg. Dnevna temperatura oko 3 °C.