Danas Dan žalosti u Srebreniku

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 21. januar, Danom žalosti zbog tragičnog događaja u kojem je život izgubilo dvoje naših mladih sugrađana, Arnautović Irmel i Malkić Ildahid. Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik.

Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti. Na kraju gradonačelnik je u svoje ime kao i u ime Gradske uprave izrazio iskreno žaljenje i uputio saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Arnautović i Malkić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih. Povrijeđenima u ovoj saobraćajnoj nesreći želimo brz oporavak i ozdravljenje.