Danas godišnja konferencija o obuci OSBiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Godišnja konferencija o obuci Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) za 2019. godinu bit će održana danas u Domu Oružanih snaga BiH.

Na konferenciji će biti prezentovane teme o edukaciji, realizovanoj obuci komandi i jedinica OSBiH tokom 2019. godine, kao i problemima i izazovima s kojima se komande i jedinice OSBiH suočavaju tokom realizovanih planskih aktivnosti obuke, a sve radi unapređenja planiranja, izvođenja, standardizacije, ocjenjivanja i daljeg razvoja sistema upravljanja obukom i edukacijom u OSBiH.

Između ostalog, sudionici konferencije će razmatrati teme posvećene obuci borbenih jedinica i jednica borbene podrške, konceptu operativne sposobnosti i procesu ocjenjivanja deklarisanih jedinica OSBiH, te institucionalnoj obuci u OSBiH i resursima za podršku obuke, kao i međunarodnim vježbama i programima međunarodne saradnje i obuci s EUFOR-om.

Planirano je da konferenciji prisustvuju najviši predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, te komandanti NATO Štaba u Sarajevu i EUFOR-a, najavljeno je iz MOBiH-a.

(RTV Slon/Fena)