21.7 C
Tuzla
24.03.2023.

Danas i sutra u Tuzli Info kutak o seksualnom nasilju

 

Kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasillja” koju provodi UN Women BiH  uz podršku Švedske, i u saradnji s partnerima,  ove godine fokusira se na borbu protiv seksualnog nasilja i uznemiravanja nad ženama i djevojčicama u BiH.

Pod motom #neznačine i #prepoznajidjeluj UN Women BiH u pet gradova organizuje Info kutak, sigurnu zonu za razgovor o seksualnom nasilju i seksualnom uznemiravanju.

Tim povodom danas i sutra u Tuzli,  u Bingo City Centru, bit će postavljen Info kutak, gdje će od 12 do 18 sati građani i građanke imati priliku da sa stručnjacima i stručnjakinjama razgovaraju o različitim oblicima seksualnog nasilja i uznemiravanja, kao i da ispune online kviz koji propituje koliko su informisani o ovoj temi te da li prepoznaju različite oblike seksualnog uznemiravanja.

 Podaci prikupljeni na osnovu odgovora koje će građani i građanke davati na pitanja iz online kviza bit će analizirani i predstavljeni na završnom događaju kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ u Sarajevu, 9. decembra.

POSLJEDNJE DODANO