-1.1 C
Tuzla
04.12.2023.

Danas i tokom vikenda promjenljivo oblačno vrijeme, na planinama će padati snijeg

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljivo oblačno vrijeme uz mogućnost sunčanih intervala. Novo naoblačenje u noći na subotu. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U subotu, 5.02.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padavine. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab. U jutarnjim satima jugo koje će promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C.

U nedjelju, 6.02.2022., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C.

Vezane vijesti

TUZLA