Danas moguće obustave saobraćaja na Sjenjaku

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Radovi na zamjeni vrelovodnih cijevi izvode se na Sjenjaku. Riječ je o obimnom poslu, rekonstrukciji magistralnog vrelovoda od takozvane komore 13 do komore 14. Od četvrtka 4. do ponedjeljka 8. jula planirana je rekonstrukcija mreže preko saobraćajnice u ovom naselju, kada će biti otežano ili obustavljeno saobraćanje ovom dionicom puta.

”Gledat ćemo da to što prije napravimo, ali moramo kvalitetno da odradimo, da zamijenimo nosače, zbog toga ćemo zatvoriti saobraćajnicu, planiramo da radimo od sutra u narednih dva-tri dana”, kazao je Suljo Sarić, tehnički direktor JP Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Ovo je samo jedna od lokacija na kojoj se izvode radovi na zamjeni dotrajalih vrelovodnih cijevi. Centralno grijanje krenulo je u rekonstrukciju tokom ljetnog perioda, a kako bi stanovnici grada odnosno korisnici imali uredno snabdijevanje grijanjem u narednim godinama. Pored rekonstrukcije na Sjenjaku, radovi će biti izvođeni i na Stupinama. Također je plan širenje mreže centralnog grijanja u naseljima Mejdan i Miladije.

”I bit će gore na Brčanskoj Malti, ulica Strajka Mitrovića. Za Mejdan i to na Brčanskoj Malti planiraju se centralne toplinske podstanice a odatle kao sekundardni vrelovod, a za naselje Miladije prelaz preko južne saobraćajnice i napajanje ovih novih objekata koji su u završetku izgradnje”, pojašnjava Sarić.