Danas povoljnija situacija u Kladnju, Direkcija cesta TK spremna pomoći

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U općini Kladanj i dalje je na snazi stanje prirodne nepogode. U nekim dijelovima ove općine, poput mjesnih zajednica Tuholj i Brateljevići, visina snijega je 140 centimetara. Kako nam je potvrđeno iz Općine situacija je danas bolja u odnosu na prethodne dane jer je snijeg prestao da pada.

Ekipe zadužene za zimsko održavanje lokalnih i drugih puteva konstantno su na terenu. Za sada nema životno ugroženog stanovništva. Otklonjeni su kvarovi na elektro vodovima, tako da nema prekida u napajanju električnom energijom.

Iz Direkcije regionalnih cesta TK navode da su i oni spremni izaći na teren ukoliko bude zatražena pomoć iz Općine Kladanj.

”Kada su u pitanju elementarne nepogode u Kladnju koje je proglasila Civilna zaštita, mi to pomno pratimo i spremni smo da izađemo u pomoć Općini Kladanj uz odobrenje Vlade. Čekamo saglasnost Vlade i ako se ocijeni naša potreba tu, mi ćemo izaći u susret Općini Kladanj. Mi smo obavili razgovore sa svim našim izvođačima i oni su spremni da izdvoje jedno do dva vozila za čišćenje Kladnja i tu nije nikakav problem”, kaže Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.