Danas testirana grupa djece i vaspitačice iz vrtića u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Tuzla jutros je uzeto 13 uzoraka (11 djece i dvije vaspitačice) koji su boravili u grupi sa djetetom čiji nalaz je jučer bio pozitivan. Radi se o djeci i vaspitačicama iz vrtića u tuzlanskom naselju Stupine. Testirane osobe nemaju izražene simptome virusa.

Rezultati testiranja se očekuju sutra, a već jučer po saznanju, poduzete su sve higijensko epidemiološke mjere kako bi se eventualno širenje zaraze stavilo pod kontrolu. Vrtić na Stupinama danas je zatvoren.

”Ostalo osoblje vrtića u kome je registrovan pozitivan slučaj je zbog pogoršanja epidemiološke situacije kući. Njima je naloženo da svoje kretanje ograniče i da budu dostupni za potrebe daljeg epidemiološkog ispitivanja i eventualnog testiranja i drugih zaposlenika koje sam već rekao”, naveo je dr. Ademir Ahmetović iz Kriznog štaba Grada Tuzla.

Ostali vrtići koji su u sastavu ustanove Naše dijete i dalje nastavljaju sa radom uz pridržavanje svih dosadašnjih higijensko-epidemioloških mjera.