Danas u Mejdanu „rukometno poslijepodne“

Foto: Arhiva
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U tuzlanskom Mejdanu za danas je najavljeno “rukometno popodne”, uz prvenstvene utakmice Sloboda – Sloga (Gornji Vakuf Uskoplje) u okviru Premijer lige BiH, te Sloboda 2 – Krajina (Cazin) u sklopu Prve federalne lige BiH – grupa Sjever.
Trener Slobode Nedžad Mašić, koji je nedavno na klupi zamijenio Mirzu Bulića, rekao je da je nakon povratka iz Turske imao ponude nekoliko premijerligaša, ali se odlučio za Slobodu zbog njenih ambicija za ulazak u vrh bh. rukometa, javlja Fena.
– Uz podršku igrača i dobar i sistematičan rad bit ćemo iznenađenje prvenstva. U proteklim kolima imali smo pehova, pa smo utakmice u gostima gubili u zadnjim trenucima, ali radimo na tome da greške smanjimo na minimum – kazao je Mašić.
Uoči duela sa „žilavom“ Slogom, trener Tuzlaka najavljuje da neće kalkulisati nego će „ostaviti srce na terenu“ da bi osvojili bodove.
– Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, ali i zamjenu za svako mjesto u ekipi. Sloga ima dosta stranaca i nekoliko vrhunskih igrača, igraju istim žarom na svakoj utakmici. Ipak, bolja smo ekipa i očekujem pobjedu – rekao je trener Tuzlaka.
Prvi strijelac i kapiten ekipe Davor Kadić naglasio je da se ekipa još prilagođava na novog trenera, ali neće nedostajati volje da se iz utakmice u utakmicu igra podiže.
– Sloga je ekipa koja 60 minuta igra istim tempom bez obzira na protivnika i rezultat utakmice. Na nama je da im skratimo vrijeme dobre igre, a podignemo naše. Još imamo oscilacija, ali ako otklonimo greške, rezultat u našu korist ne bi smio izostati – smatra Kadić.
Trener druge ekipe Slobode Nedim Đug drži da je dobro što se mladi tim uključio u Prvu federalnu ligu, gdje se kale i stiču iskustvo, a radi se o igračima koji su budućnost kluba.
– Startali smo s tri pobjede, a onda smo nekoliko utakmica izgubili s golom razlike. Ali, treba reći da smo poraženi, uglavnom, od ekipa koje se bore za vrh i povratak u Premijer ligu. Naš najveći problem su termini za treninge, pa smo sretni kada nam prva ekipa ustupi u Mejdanu pola terena za rad – istakao je Đug.
Kapiten druge ekipe Ermin Jusić rekao je da respektuju ekipu Krajine, ali da očekuje novu pobjedu mladih „solara“.
– Puno nam znači što smo uključeni u Prvu federalnu ligu, gdje se čeličimo i stičemo iskustvo, te na taj način pripremamo za prelazak u prvu ekipu. Bolji smo od Krajine i pozivam navijače da podrže obje naše ekipe kako bismo zabilježili vrijedne pobjede – zaključio je Jusić.
Utakmica Sloboda 2 – Krajina igra se u maloj dvorani Mejdana od 16, a duel Sloboda – Sloga od 18 sati.