26.7 C
Tuzla
21.07.2024.

Danas u Sarajevu nastavak razgovora o Izmjenama izbornog zakona BiH

Nastavak razgovora domaćih političara o izmjenama Izbornog zakona BiH najavljen je za danas u Sarajevu, a organiziraju ga predsjednici Naroda i pravde Elmedin Konaković i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Nova runda razgovora uslijedit će nakon pregovora u Neumu krajem januara, koji su završeni bez konkretnog dogovora, a na kojima su posrednici bili predstavnici SAD-a i Evropske unije Matthew Palmer i Angelina Eichhorst.

Očekuje se da će na današnjem sastaknu učestvovati stranke koje su bile i na razgovorima u Neumu – SDA, HDZ BiH, Narod i pravda, SBB BiH…

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Grudama kazao da će, ovisno o ishodu ovih razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. februar, usmjeriti sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti.

– Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva – istaknuo je Čović

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA