Davis cup: U četvrtak žrijeb susreta Australija – BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u punom sastavu boravi u australskom gradu Adelaide, gdje u teniskom centru “Memorial Drive” obavlja pripreme za susret koji će 1. i 2. februara igrati protiv selekcije Australije u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis cupa.

Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić treniraju pod vodstvom kapitena Amera Delića i za sada sve teče prema planu, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Kako je u Australiji tenis izuzetno popularan sport, a mnogi igrači su baš iz Adelaidea, veliki interes medija i publike vlada za predstojeće mečeve čiji će tačan raspored biti utvrđen žrijebom zakazanim za četvrtak 31. januara, prenosi Fena.

Na konferenciji za medije Amer Delić danas je rekao da je Australija definitivno favorit u ovom meču, te da su bh. igrači svjesni teškog zadatka.

Srećom, mečevi se ne rješavaju na papiru, morate izaći na teren i odigrati – rekao je Delić.

Najbolji teniseri BiH suprotstavit će se jakoj australskoj selekciji koju čine: Alex DeMinaur (ATP 28), John Millman (ATP 37), Jordan Thompson (ATP 61), John Peers (ATP doubles 18) i Alexei Popyrin (ATP 124).