Decembar u Tuzli: Bombaj štampa, TBF, Al Dino, Van Gogh…

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Gradovi širom Bosne i Hercegovine trude se osmisliti što bolji i kvalitetniji zabavni program kako u novogodišnjioj noći, tako i tokom cijelog decembra. Tuzlanska Turistička zajednica ne igra na efekat iznenađenja i danas su partneri u organizaciji iznijeli pikantne podatke i program proslave i dočeka 2020. godine.

“Ono što je zabava i rekreacija vezano za zimu događat će se u centru grada na tri lokacije. Na Panonici je već počelo sa radom klizalište sa odgovarajućim programom. Na Sonom trgu je već počela Zimska čarolija a sutra na Trgu Slobode piočinje Zimski grad.”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Za sve one koji se raduju zimskim čarima na TV ekranima već je počelo emitovanje kultnog filma “Sam u kući”. Mnogi su uveliko započeli pripreme za proslavu Nove 2020. godine i u potrazi su za svjetlucavim ukrasima za kićenje domova i odjeće, a grad je itekako okićen ove godine. Olakšanje stiže i za one koji baš i ne vole hladne zimske dane. Ove godine će ih sigurno zavoljeti, jer je Turistička zajednica Grada Tuzla u saradnji sa partnerima i Gradskom upravom Tuzla za sve građane Tuzle i turiste pripremila raznovrstan sadržaj. Već sutra uz poznate ritmove Bombaj štampe zaplesat će svi oni koji budu na Trgu slobode od 19:00 sati.

“Ove godine Grad Tuzla je u svom punom kapacitetu sa Turističkom zajednicom prepoznala taj projekat i zajedno sa nama ušao u organizaciju. S tim u vezi koliki je doprinos Turističke zajednice vidi se i u programu koji je napravljen. Dolazimo do jednog novog načina razmišljanja gdje prije svega dajemo prednost tuzlanskim bendovima. Na taj način pored organizacije zimskih noći moglo bi da se govori i o organizaciji jednog, može se reći, ponovnog vraćanja pokreta Tuzlanske scene, odnosno vraćanja Tuzlanske scene u prvi plan.”, istakao je Boris Balta, organizator “Zimskog grada”.

Zimski grad se otvara sutra u 18:00 sati i svaki dan posjetitelje očekuje pregršt dobre muzike, od osam tamburaša, Big Brothers banda, Džejle Ramović, VIS Retro i mnogi drugi. 25. decembra goste će na Trgu Slobode zabavljati tamburaši, a glavni headlineri su 31. decembra Al Dino, Van Gogh i tuzlanski Divan. Osim u ljetnom periodu Tuzla ima šta ponuditi i u hladnim zimskim danima. Klizalište na tuzlanskoj Panonici otvoreno je već neko vrijeme a odziv od više od 3500 posjetilaca dovoljno govori.

“Klizalište je prošireno i ove godine sa dodatnim kapacitetima. Dodali smo jedno malo klizalište od 60 kvadrata za najmlađe to je propoznato kao jako dobra stvar. Već je preko 3500 građana posjetilo naše klizalište i ndamo se da će sezona klizanja do kraja januara biti jako uspješna.”, dodao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica Tuzla.

Zimska čarolija o obrtnici u čarobnim kućicama od drveta na Trgu slobode su već od 1. decembra, a najmlađe sugrađane kao i prethodnih godina očekuje proslava Dječije nove godina 31. decembra. Sve u svemu, pred Tuzlacima i turistima, svima onima koji se odluče posjetitu Tuzlu očekuje izvrsna zabava i odlična gastro ponuda.