Delegacija PSBiH učestvovala u misiji posmatranja izbora u Azerbejdžanu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Lidija Bradara i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul učestvovali su u misiji posmatranja prijevremenih izbora za Parlament Republike Azerbejdžan.

Bradara i Kožul, koji su u Baku otputovali na poziv Parlamenta Republike Azerbejdžan, obišli su više biračkih mjesta, razgovarali s međunarodnim i domaćim posmatračima, te utiske i ocjene iznijeli na konferenciji za novinare u glavnom gradu Azerbejdžana.

Govoreći o izbornom procesu u Azerbejdžanu, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kožul ocijenio je da je glasanje proteklo u najboljem redu. Kožul je posebno pohvalio visoku tehničku i tehnološku organizaciju izbornog procesa, te učešće značajnog procenta žena u organizaciji izbornog procesa.

Izborni proces u Azerbejdžanu pohvalila je i delegatkinja u Domu naroda PSBiH Lidija Bradara, koja je takođe istakla da u izbornom procesu učestvuje značajan broj žena i mladih. Bradara je primijetila da se na izbornim listama nalazi mali broj žena, te izrazila nadu da će ih u budućnosti biti više.

Zahvaljujući se Parlamentu Republike Azerbejdžan na pozivu, te ambasadoru Azerbejdžana Eldaru Hasanovu i savjetniku u diplomatskom predstavništvu u BiH Elnuru Guliyevu, Kožul i Bradara posebno su istakli dobre i prijateljske odnose dvije zemlje, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.