Delegacija Specijalne olimpijade BiH putuje u Abu Dhabi

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Abu Dhabi će prvi put od osnivanja Specijalne olimpijade biti domaćin ljetnih Specijalnih olimpijskih igara na kojim će nastupiti više od 7.000 sportista iz preko 170 država, među kojim je i Bosna i Hercegovina.

Delegacija Bosne i Hercegovine broji ukupno 33 člana, od toga 18 takmičara, šest  trenera i  doktor, a u vodstvu naše delegacije su predsjednik Enver Ćosićkić i direktorica Kada Delić Selimović.

Takmičit će se u četiri sporta i to u atletici, stonom tenisu, plivanju i fudbalu. Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Hasan Sejdinović, Snežana Džida, Njegoš Mihajlović, Hiba Sultanović, Zlatan Horo, Ena Ćatović, Milada Elez, Irfan Kulić, Nihada Buljubašić, Sedina Brkić, Selma Šodić, Ivana Vukadin, Vesna Mišić, Esmeralda Mujkić, Šejla Selimović, Vukica Mićanović, Slađana Čebedžija i Marina Lukić.

Treneri koji predvode bh. delegaciju su Nermina Mujić, Nerina Hodžić, Milenko Vujinović, Asim Topalović, Željka Katanić i Ivana Vlajić. Doktor tima je Damir Sabitović.

Dio bh. delegacije će učestvovati i na Globalnom samitu i porodičnom programu, a to su: Sanja Tanović (mentor), Edna Šunjić, Aldina Husejinović, Sabina Šunjić, Erna Šunjić i Nijaz Memić.

Delegacija Specijalne olimpijade BiH iz Beograda putuje danas, dok je povratak planiran 22. marta.

(RTV Slon/Fena)