Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Lukavac

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Lukavac

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem posjetila je Općinu Lukavac gdje se susrela sa načelnikom Općine Edinom Delićem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka razgovarano je o stanje okoliša na području Općine i mjerama koje su na raspolaganju, kako bi se sveukupno stanje popravilo. Također, razgovarano je i o potrebi obrazovanja novih obrazovnih profila na području Općine Lukavac, pomoći školama u Lukavcu, te rekonstrukciji saobraćajne infrastrukture.

„Najvažnije teme koje smo danas otvorili su one životne teme za građane Općine Lukavac, problem zaštite okoliša i posljednja epizoda zagađenja koja se dogodila na području ove općine. Vlada TK je poduzela niz značajnih aktivnosti na izmjeni i donošenju mjera kada je u pitanju kontrola najvećih aerozagađivača, a i onih manjih koji utiču na visok stepen zagađenja ne samo u Lukavcu, već i u Tuzli i  Živinicama. Također, Vlada TK stimulisat će i kroz odeređene fondove stipendirati učenike deficitarnih strukovnih zanimanja, a daće i doprinos na riješavanju krucijalnih problema koji se direktno tiču poboljšanja uslova života svih stanovnika općine Lukavac,“ kazao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona.

I načelnik općine Lukavac istakao je zahvalnost zbog današnje posjete premijera Gutića i ministara u Vladi TK i vremenu koje su izdvojili za vrlo sadržajan i konstruktivan razgovor.

„Vlada TK je od samog početka mog mandata pokazala sluh za teme koje smo otvarali, pokazala volju za rješavanje pitanja koja se tiču građana Lukavca i vjerujem da će ovo biti jedan početak plodonosne saradnje, kada je u pitanju rješavanje interesa građana. Uvjeren sam, da je nama veoma važno da tražimo šta nam je zajedničko, a ne u čemu se razlikujemo. Mislim da je mnogo interesa koji su isprepleteni i koji su zajednički za sve općine kao i za Kanton i u tom smislu će Lukavac nastojati biti jedna od najboljih općina i prepoznati značaj i ulogu Vlade TK. Očekujem  pomoć Vlade TK usmjerenu prema nama da rješavamo pitanja koja su na lokalnoj razini, a u nadležnosti su Kantonalne vlade“, kazao je načelnik općine Lukavac Edin Delić.