Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Lukavac

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Lukavac

Autor: -
914

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem posjetila je Općinu Lukavac gdje se susrela sa načelnikom Općine Edinom Delićem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka razgovarano je o stanje okoliša na području Općine i mjerama koje su na raspolaganju, kako bi se sveukupno stanje popravilo. Također, razgovarano je i o potrebi obrazovanja novih obrazovnih profila na području Općine Lukavac, pomoći školama u Lukavcu, te rekonstrukciji saobraćajne infrastrukture.

„Najvažnije teme koje smo danas otvorili su one životne teme za građane Općine Lukavac, problem zaštite okoliša i posljednja epizoda zagađenja koja se dogodila na području ove općine. Vlada TK je poduzela niz značajnih aktivnosti na izmjeni i donošenju mjera kada je u pitanju kontrola najvećih aerozagađivača, a i onih manjih koji utiču na visok stepen zagađenja ne samo u Lukavcu, već i u Tuzli i  Živinicama. Također, Vlada TK stimulisat će i kroz odeređene fondove stipendirati učenike deficitarnih strukovnih zanimanja, a daće i doprinos na riješavanju krucijalnih problema koji se direktno tiču poboljšanja uslova života svih stanovnika općine Lukavac,“ kazao je Bego Gutić, premijer Tuzlanskog kantona.

I načelnik općine Lukavac istakao je zahvalnost zbog današnje posjete premijera Gutića i ministara u Vladi TK i vremenu koje su izdvojili za vrlo sadržajan i konstruktivan razgovor.

„Vlada TK je od samog početka mog mandata pokazala sluh za teme koje smo otvarali, pokazala volju za rješavanje pitanja koja se tiču građana Lukavca i vjerujem da će ovo biti jedan početak plodonosne saradnje, kada je u pitanju rješavanje interesa građana. Uvjeren sam, da je nama veoma važno da tražimo šta nam je zajedničko, a ne u čemu se razlikujemo. Mislim da je mnogo interesa koji su isprepleteni i koji su zajednički za sve općine kao i za Kanton i u tom smislu će Lukavac nastojati biti jedna od najboljih općina i prepoznati značaj i ulogu Vlade TK. Očekujem  pomoć Vlade TK usmjerenu prema nama da rješavamo pitanja koja su na lokalnoj razini, a u nadležnosti su Kantonalne vlade“, kazao je načelnik općine Lukavac Edin Delić.