Derbi u najavi: Iz FK Sloboda poručili „Respekt Sarajevu, želimo pobijediti“

Derbi u najavi: Iz FK Sloboda poručili „Respekt Sarajevu, želimo pobijediti“

Objavio: -

Nakon poraza od GOŠK-a na gostujućem terenu, Sloboda sutra u jednom od derbija kola dočekuje tim Sarajeva. Lideru na tabeli prijeko su potrebni bodovi na Tušnju, do kojih prema tradiciji teško dolazi. U Slobodi su optimistični, a trener Zlatan Nalić nada se najboljem ishodu po njega i njegove igrače.

“Imali smo smo dan manje za pripremu koja se već sutra igra protiv Sarajeva. Sarajevo – ne treba mnogo govoriti o protivniku, koji nam dolazi. Jako atraktivan protivnik bez obzira gdje se igralo, uvijek su to atraktivne utakmice sa mnogo dobrog fudbala. Imamo period od četiri utakmice gdje se suočavamo sa četiri najbolje plasirane ekipe u Premijer ligi. Samim tim to vam govori o našoj pozornosti prije svih utakmica. Imamo sada Sarajevo, u srijedu Zrinjski, subotu sa Željezničarom, pa sa Širokim. Radit ćemo samo na oporavku, ni jedan dan nemamo da treniramo” – istakao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Vrlo je bitno u prvoj utakmici ući sa pozitivnim rezultatom i svi napori tima bit će uloženi da se to ostvari. Na utakmicu sa Sarajevom, fudbaleri Slobode gledaju kao i na svaku drugu. Želja i imperativ za pobjedom su veliki, iako je ekipa oslabljena sa dva bitna igrača, poručuju iz kluba s Tušnja.

“Imamo nažalost Zukića koji je kažnjen, zbog trećeg žutog kartona neće moći nastupati i imamo Alispahića koji je povrijeđen ni on neće nastupiti u utakmici. Za Mešu se nadamo da će početi trenirati već sljedeće sedmice jer je veoma bitan igrač koji nam znači puno sa svojim iskustvom i rutinom na sredini terena. I Zukić sa svojom konstitucijom u utakmicama gdje je velika borba, tako da smo znatno oslabljeni” – kazao je Nalić.

Odbrambeni fudbaler Slobode, Adnan Salihović istakao je da će sutra biti težak susret ali da očekuje pozitivan rezultat. Kazao je da su igrači već zaboravili utakmicu iz Gabele kada ih je zadesio nesretan i nespretan poraz, iako su međusobno nakon nedjelje dosta razgovarali o toj utakmici.

“Duel starih rivala Slobode i Sarajeva, gdje uvijek utakmica bude kvalitetna, dosta dobrog fudbala. Znamo da je Sarajevo prvoplasirana ekipa, najveći kandidat za titulu. Međutim i mi imamo svoju računicu, dat ćemo sve od sebe. Kod nas je neosporna želja, volja i zalaganje na terenu za osvajanje tri boda, tako da se nadam da ćemo posle utakmice biti zadovoljni i mi i navijači koji dođu na Tušanj” – kazao je Salihović.

Utakmica između Slobode i Sarajeva igra se sutra na Tušnju sa početkom u 16:30 sati.