32.8 C
Tuzla
19.07.2024.

Derviš Čičko kandidat SBiH za gradonačelnika Tuzle

Redovna sjednica Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Tuzla održana je danas u prostorijama stranke.

Na sjednici su prisustvovali, pored članova Gradskog savjeta, predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, generalni sekretar stranke i delegat u Domu naroda PS BiH Džemal Smajić, federalni poslanik i predsjednik kluba SBiH u Federalnom parlamentu Admir Čavalić, te kandidat za gradonačelnika grada Tuzla Derviš Čičko.

Na današnjoj sjednici jednoglasno je prihvaćena kandidatura za gradonačenika Tuzle, gospodina Derviša Čička.

Derviš Čičko rođen je i odrastao u Tuzli gdje živi i radi sa porodicom. Završio je Rudarski fakultet u Tuzli sa prosječnom ocjenom 8,8. Vlasnik je uspješne kompanije u oblasti rudarstva. Sve vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine proveo je u Tuzli, radeći kao tehnolog-inžinjer u inžinjerskoj jedinici namjenske proizvodnje u Tuzli. Bivši je sportista, stonoteniser i višestruki prvak BiH u raznim starosnim kategorijama. Od 2013. godine aktivni je kolumnista na jednom od tuzlanskih portala i veoma prepoznatljiv kao poznavalac političkih prilika i društvenih dešavanja u TK. U posljednjih pet godina bavi se politikom, gdje ima značajnog iskustva. Redovno gostuje na domaćim medijima kao komentator društvenih zbivanja. Oženjen je i ima kćerku. Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Riječ je o kandidatu koji nema mrlje u biografiji, vrlo je poznat i prepoznat u široj javnosti i jedan je od rijetkih koji upotpunosti razumije političke prilike u u Tuzli. Shodno tome, kao kandidat SBiH Čičko može ponuditi brojna rješenja nagomilanim problemima, građanima Tuzle, navedeno je u saopćenju SBiH Tuzla.

Kada je u pitanju izborna lista za Gradsko vijeće Tuzle ispred Gradske organizacije SBiH Tuzla sva imena trebala bi biti poznata do kraja sedmice.

Vezane vijesti

TUZLA