Devet novih medalja za reprezentativace Karate kluba „DO“  Tuzla

Devet novih medalja za reprezentativace Karate kluba „DO“  Tuzla

Objavio: -

Karate klub „DO“ Tuzla nastupio je na dvije velike međunarodne karate manifestacije te ponovo obradovao karate javnost velikim medaljama.

U Čačku je održan 28 karate turnir“ Zlatni Pojas Čačka“ gdje je nastupilo preko 1000 takmičara iz 24 države, a Karate klub “DO” predstavljalo je četvoro reprezentativaca gdje su osvojili tri velike medalje.

Bronzana medalja zlatnog sjaja, Stefani Krešić dobila je povjerenje selektora ženske seniorske reprezentacije BiH, te iako tek za mjesec dana ulazi u kategoriju mlađih seniorki, fantastično odradila kategooriju seniorke + 68, gdje se u konkurenciji 24 najbolje seinorke svijeta izborila treće mjesto i bronzanu medalju, a ujedno i jedinu medalju za Bosnu i Hercegovinu na nivou deset muških i ženskih reprezentativaca BiH.

Sandro Krešić ponovo je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeti +70, te popunio vitrinu jedinom  turnirskom medaljom koja je nedostajala, obzirom da je ovo bio prvi nastup na ovom prestižnom turniru.

Malina Ibrahimović radila je finale kadetkinje +54 te osvojila srebrenu medalju.

Također je u Banja Luci u organizaciji Karate kluba Sinđelić, održan međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo šest država sa 600 takmičara.

Karate klub “DO” predstavljalo je četvoro reprezentativaca koji će nastupiti na predstojećem Balkanskom prvenstvu, a gdje su osvojili šest medalja te na najbolji način potvrdili svoj reprezentativni status.

Šejla Aščić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2008. godište, dok je srebrenu medalju osvojilia u kategoriji borbe 2009. godište.

Bakir Đug osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2007. godište dok je srebrenu medalju  osvojio u kategoriji borbe 2008. godište.

Osman Bešić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2009. godište

Dino Granić osvojio je srebrenu medalju u kategoriji borbe 2009. godište.

Treneri kluba Anto Krešić,Enver Mujezinović