31 C
Tuzla
16.08.2022.

DF poziva na proteste: Nećemo dopustiti podjelu domovine

Povodom namjere Visokog predstavnika u BiH da nametne izmjene Izbornog zakona BiH Demokratska fronta poziva na mirne proteste, te se pridružuju pozivima Derve Sejdića i SDP-a, te su se tim povodom oglasili putem saopćenja koje prenosimo u cjelosti:

” Demokratska fronta pridružuje se pozivima Derve Sejdića i SDP-a građanima, i također poziva na mirne proteste povodom namjere Visokog predstavnika u BiH da nametne diskriminirajuće, anticivilizacijske i rasističke izmjene Izbornog zakona BiH.

Građansko i nadstranačko izražavanje nezadovoljstva jedini je preostali način demokratske borbe protiv rješenja koja produbljuju etničke podjele i vode ka podjeli države Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine koji vole svoju domovinu da sutra u 19 sati u što većem broju sutra okupimo ispred OHR-a i pošaljemo jasnu poruku o tome da su rješenja utemeljena na etničkoj diskriminaciji, rješenja suprotna svim demokratskim i pravnim stadardima u potpnosti neprihvatljiva.

Nećemo dopustiti podjelu naše domovine, i za nju ćemo se boriti svim demokratskim sredstvima. Borba za državu i dostojanstvo svih nas ne može i smije biti izgubljena”, navedeno je u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO